Guest post de Liviu Alexa, care devine colaborator permanent pe aici, din ce se vede.

Eram la florarie si asteptam cuminte ca domnisoara draguta sa imi lege cu o banderola simpla sapte trandafiri pentru un cadou cand, in magazinas, isi face aparitia o doamna impozanta, cu coc de soprana si buze date cu maglavais. A avut grija ca, inca de la intrare, printr-un sunet gutural si “r”-uri frantuzite, sa dea de inteles celor prezenti ca este de soi bun, o intelectuala de calibru.

Si, pe cand se pregatea sa intrebe cat costa crinii, de sub sutienul greoi si de sub subratele curgande, ne-a lovit pe toti cei prezenti un miros fetid de tomberon tinut vara in soare cu spray cu miros de trandafiri.

Pe taranul roman care asuda la sapa o zi intreaga si isi ia a doua zi aceeasi camasa, io il inteleg. N-are timp de farafastacuri si de noul Rexona cu coenzima Q10. Dar pe urbanii suparati pe sapun si deodorant ii urasc de moarte.

Am identificat cateva categorii de sconcsi ambulanti:

Mamaia din autobuz, cu o fatuca de bunica, severa, care trosneste a feromoni subaxiali;

Burtosul ochelarist care sta la coada la carne in piata, imbracat de gala – la maieu, pe sub axilele caruia se iteste sugubat cate un smoc udut de mohair mirosind a coji de lebenita uitate pe masa 5 zile.

Administratorul de bloc ce sta la banca sa plateasca cele 47 de facturi, imbracat frumos in camasa alba, cu urme laaaaargi si galbui de uree din transpiratiile anterioare si care se impinge in tinerii din fata.

Taximetristul in bermude si slapi ce isi deschide laaaarg paleta axiala spre tine, cand ii suna telefonul, iar cu stanga inchide geamul ca e zgomot si nu aude, desi afara e vipie. Si nu, nu are aer conditionat.

Nuntasul cu camasuta vernil si cravata cu Mickey Mouse, care vine cu camasa de acum 23 de nunti si bea numai tuica.

Si, in fine, culturistul care se plimba prin sala de sport in slapi si cu acelasi tricou pe care l-a udat la ultimele zece antrenamente.

Ne trebuie constitutie noua si scut la Deveselu, in loc sa facem un program de educatie nationala pentru mitocanii olfactivi.