În ultimele 2 săptămâni am făcut crize de nervi cu Windowsul. Ba se bloca, ba începea Firefoxul să mănânce 1235467897475 de mii de mega de RAM, ba pica placa wireless şi tot aşa.
Aşa că am luat decizia să încerc să schimb ceva şi mi-am instalat Ubuntu.

Impresii?
Mult prea tare. Nici nu se compară cu windows. Aero de la Vista e o mare minciună pe lângă şmecheriile din Ubuntu. Singură chestie e că la vista ai nevoie de 2 GB de RAM că să meargă acceptabil, iar la Ubuntu îmi merge perfect cu 1 GB.
În rest, exact că windows. Instalarea e mai simplă decât la XP, a durat 10 minute (am făcut-o în pauză la Portugalia-Turcia), nu ai nevoie de nici un fel de configurare ulterioară, îşi recunoaşte singurel toate driverele.

Probleme?
Câteva. Una din ele este că nu mă pricep şi îmi prind urechile din când în când.
Am buşit ceva şi nu îmi mai minimizează taburile în bară de start, ci dispar în neant, trebuind să le readuc cu alt+tab.
Nu ştiu cum să îl fac să îmi caute şi să se conecteze la alte reţele wireless decât cea setată manuală în network config.
Nu am reuşit să instalez modemul de la Vodafone pe el.

Dar sunt sigur că o să mă descurc. Oricum, merge de zbârnâie. Nici nu s compară la viteză cu XP.
Sper să nu mă enervez şi să renunţ. aş vrea tare mult să pot renunţă la micro$.

LE: Am rezolvat problema cu taburile. God, i’m good!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.