Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a transmis, duminică, pe Facebook, că luni dimineață va solicita aducerea în țară a bebelușului spitalizat din Danemarca, atunci când starea de sănătate i-o va permite.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va solicita mâine dimineață aducerea în țară a copilului atunci când starea de sănătate i-o va permite. Cererea se va baza pe principiul de drept potrivit căruia menținerea în familia extinsă a unui copil este o opțiune mai bună decât plasarea într-o instituție sau familie străină.

Doamna panaramă uită o singură chestie, că principiile alea de drept sunt valabile în românia, nu și în Danemarca, unde primează dreptul lor, nu al nostru. Iar cetățenii români care au făcut o infracțiune pe teritoriul danez se supun legii daneze și atât, iar doamna Șicâțiormaififost poate să îl trimită pe Pandele, să obțină o informare.

În altă ordine de idei, popoarele astea nordice au un lung istoric de abuzuri ale statului asupra familiilor străinilor, indianca căreia i-au luat norvegienii copilul pentru că dormea cu ea în pat și îl hrănea cu mâna nu și-a primit nici acum copilul înapoi, long live Baernevert sau cum le zice. Arestarea părinților pentru că medicii CRED că a fost abuzat este un abuz prin el însuși. Vreau să mă opresc aici, pentru că opinia mea pe teme medicale este irelevantă, iar căutările google deja rup în subiect pe facebook, PSD deja face valuri, încercând, normal, să profite de subiect pentru a mai atrage niște analfabeți.

Ce vreau să spun eu doar este că e abuz, ok, dar în viziunea noastră și a legislației noastre. Cel mai probabil, legislația daneză, ca și cea spaniolă, de exemplu, este extrem de dură cu abuzatorii și îi scot imediat din cadrul apropiat al victimei, pentru protecția sa, mai ales dacă vorbim despre un minor.

Și aici intervine acel miraj al emigrării fără să te informezi despre societatea în care vrei să te integrezi. Deja suntem în situația în care se emigrează pentru confort psihic, pentru că nu îți mai place mediul, motive care acum 30 de ani, când se evada peste graniță ca să mănânci mai bine, ni s-ar fi părut iraționale. Adică ai ce să mănânci, ai ce să te îmbraci, faci concedii de 2 ori pe an și ești nemulțumit??

Iar oamenii pleacă, după o decizie rapidă și nu neapărat bine gândită. Și, atunci când se lovesc de o altfel de societate, de alte cutume, altfel de legi, realizează că, de fapt, lucrurile sunt mult diferite față de acasă, oamenii sunt cu totul altfel și, în general, laptele și mierea nu sunt chiar lapte și miere, ci mai mult apă, paie și bătaie. Desigur, e o hiperbolizare, in scop explicativ, nu e chiar atât de grav, dar e diferit.

Și așa ajungi să îți dai seama că poți fi arestat pe loc dacă o femeie spune că ai pipăit-o, cum e în Spania. Sau dacă medicii cred că ți-ai zgâlțâit copilul. Sau pentru ocupația favorită a bizonilor români, aruncatul de gunoaie. Motive pot fi multiple, țipi Abuz, țipă și PSD-ul cu tine, dar, conform legilor locale, nu e abuz, iar necunoașterea legii nu te prevalează de respectarea ei.

Chiar sunt foarte curios cum se termină telenovela asta. Banii mei merg pe părinți abuzivi, educația românească își spune cuvântul oriunde, dar m-aș bucura să mă înșel.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.