Din punct de vedere al vieții personale, 2018 a fost anul când am decis că e cazul să și fac ceva, dacă chiar m-am săturat de ce se întâmplă în românia și ce mizerii fac românii, în ansamblul lor. Așa că am luat de bune toate sfaturile de comunitate de aici și, în 2018 am schimbat, practic, 3 țări. Momentan, e posibil să mă fi liniștit, din punctul ăsta, cel puțin o perioadă.

În paranteză fie spus, pentru toți cei cărora le e frică de schimbare, dar ar pleca și mâine, să știți că, atâta timp cât ești pe teritoriul UE, nu ai nevoie decât de bani. În rest, totul este smooth, poveștile alea de pe net cum nu reușești să închiriezi, conturi sau alte chestii se referă strict la cei ce vor să închirieze o casă în Munchen la prețul uneia din Dristor. Iar ca bani…nu știu, cred că dacă aveți o bază de 10 000, nu aveți nicio problemă.

Din punct de vedere financiar, ca fiecare din anii care a trecut, a fost cel mai bun an, dar nu cu mult peste 2017. Este, probabil, ultimul în care impozitele mele s-au dus în conturile lui Dragnea, așa că vom vedea, pe viitor, ce se întâmplă.

Profesional, în continuare mă declar mulțumit de mine, sunt doar publisher și da, probabil unul din puținii care trăiește exclusiv din activitatea sa online, pe platforma proprie. Celălalt e Vali, alții nu știu și, sincer, nici nu mă interesează.

O remarcă specială pentru, practic, toate agențiile cu care am lucrat anul acesta, inclusiv cu cele care s-au dezvirginat în relația cu mine. Spre deosebire de alți ani, toate au fost la un nivel înalt, relațiile au fost la un nivel profesionist și plățile aproape impecabile.

Singurul rateu, pe care eu îl consider rateu, este declinul agresiv al calității comentariilor și comentatorilor de aici, vină pe care mi-o asum în integralitate. Atunci când scrii doar din ură, cu mintea întunecată de mizeriile din jurul tău, nu ai cum să atragi altă categorie de cititori, iar rezultatul este acesta. Din păcate, am remarcat destul de târziu unde este vina, între timp încercând tot felul de soluții, niciodată soluția reală.

Acum, ce să zic, practic, scrisul meu este definitiv legat de viața mea, eu nu scriu din imaginație, nu inventez bătrânici pe care le iau în brațe pe stradă, ci scriu, efectiv, experiențele mele și trăirile din lumea ce mă înconjoară. În timp șederii în Germania, deja mă simțeam mult mai bine, mai relaxat, mai departe de mizeria de care fugeam. A fost suficient însă o lună de bucurești și totul a fost la loc. Acum, senzațiile sunt aceleași, relaxarea e aceiași. Doar că scrisul meu despre evenimentele din românia devine și va deveni din ce în ce mai distant, pentru că nu îmi mai aglomerez capul cu mizeriile psd.

Overall, 2019 pare interesant. Nu știu ce va veni, nu știu ce va fi, nu am niciun plan, legat de nimic. Pentru prima oară, după mulți ani, vreau și îmi permit să mă relaxez și să iau doar fiecare zi așa cum vine. Nu am niciun plan pentru site sau pentru voi, nu mi-a trecut prin cap nicio îmbunătățire sau chestie nouă. Ce va fi, va fi.

Nu știu dacă o să ma scriu ceva anul acesta. Dacă nu ne mai vedem, La mulți ani tuturor, să fiți fericiți, profitați de familiile voastre și bucurați-vă de ele, pentru că timpul pe care îl aveți alături este limitat și, de obicei, scurt.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.