Vorbeam înainte cu cineva, legat de cazul acesta, cu medicul care a cerut șpagă 700 lei pentru o cezariană. Concluzia ar fi fost că e normal, că medicii sunt plătiți prost și că trebuie să trăiască mai bine. Lucru cu care nu sunt de acord.

Să sintetizăm puțin.
Medicul, când s-a făcut medic, știa ce salarii au medicii în rromânia. Nu e ca și cum ar fi aterizat aici din întâmplare.
Medicul ăla și-a făcut școala și specializarea gratis, pe banii mei și ai tăi și ai celorlalți. Nu a plătit 80 000 anual, cum e la medicină în alte țări. Măcar pentru asta și ar trebui să nu uite că e om și are o responsabilitate.

Și nu în ultimul rând.

familia unei gravide i-ar fi dat lui Mircea Conea 300 de lei pentru o cezariană, iar acesta ar fi venit în salon şi i-ar fi aruncat pe jos, spunând că pentru un avort preţul este de 700 de lei.

Da, asta este mită.
Sunt de acord că e normal să îi ofer un cadou, în bani sau în ce mod vreau eu, medicului care îmi aduce pe lume copilul. Iar ca informație, o cezariană costă 300E la medic și 100E la anestezist.
Dar în clipa în care un porc de medic face așa ceva, își merită pârnaia cu prisosință.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.