Emanuel Kalo

Cred că fiecare copil visează, atunci când e mic, să devină cântăreţ. Ia peria de păr a mamei şi începe să lălăie, în oglinda de la baie, visând la scene internaţionale, susţinut de mamă, familie, până în momentul în care toată lumea realizează că odrasla e afoană şi că e cazul să suspende ajutorul, încercând să i îndrepte paşii spre alte preocupări.

Dar cum ar fi dacă tu, copil fiind, nu ai avea peria mamei, pentru că mama nu are perie? Sau oglindă la baie? Sau pur şi simplu nu există interes din partea nimănui, pentru că părinţii sunt oameni atât de săraci, încât grija unei bucăţi de pâine pe masa familiei este primordială, nu vocalizele.

Există copii foarte dotaţi pentru muzică, copii pentru care viaţa se desfăşoară doar pe note muzicale, copii care nu au nici cel mai mic mijloc de a face ceva din asta. Copii săraci, copii orfani, fără nimic pe lume. Copii care în general nu vor fi remarcaţi de nimeni şi, în final, se vor pierde făcând cu totul altceva decât darul lor.

Băiatul din fotografie se numeşte Emanuel.

Emanuel s-a nascut in comuna Floresti, judetul Cluj, unde locuieste intr-o casa compusa dintr-o camera si o bucatarie. Provine dintr-o familie cu opt membri, sase copii, mama, casnica, si tatal lor care lucreaza ca muncitor necalificat sn constructii. Venitul familiei este format doar din alocatiile copiilor si din ceea ce castiga tatal si anul
acesta, familia a trebuit sa se imprumute pentru a cumpara rechizite si ghiozdane copiilor.
Cu toate acestea, Emanuel a inceput, inca de la varsta de cinci ani, sa cante manele, doine rrome si muzica populara. Tatal sau i-a sprijinit educatia muzicala ducandu-l la diversi lautari pentru a-i cultiva talentul. Eforturile au dat roade cand, in clasa 1, a obtinut diploma pentru cel mai bun cantaret din scoala.

Eu l-am adoptat, în online, pe Emanuel.

În cadrul unui program organizat de BCR, numit Speranţe.
Proiectul BCR Speranţe, un proiect susţinut de Radio România, a fost iniţiat de către BCR şi good.bee din dorinţa de a se implica activ în viaţa comunităţii. Proiectul îşi propune să sprijine educaţia unor copii foarte talentaţi muzical, cu scopul de a le oferi acestor copii speranţa unui viitor mai bun.

În cadrul acestui proiect, au fost selecţionaţi 17 copii cu talent muzical, în scopul de a li se asigura educaţia muzicală şi poate astfel, să li se schimbe viitorul.
Din toţi, eu am ales să îl sprijin pe Emanuel. Pentru că are ochii cei mai trişti dintre toţi. Şi pentru că muzica lui e muzica sa tradiţională şi pentru că încearcă să nu se lase atras de partea întunecată a forţei, numită manea.

Cum puteţi voi să îl sprijiniţi pe Emanuel?
Toţi cei 17 copii au înregistrat un CD cu muzică, fiecare din ei cântând câte o melodie.
Puteţi cumpăra acest CD de aici. Banii rezultaţi vor fi redirecţionaţi către educaţia lor pentru anul următor.
În mod sigur nu veţi regreta. Poate peste ani, ei vor fi cei ce vă vor încânta serile romantice sau zilele grele, cu muzica lor.

Contul in care se pot face donatii: RO18RNCB0071011434790048, Deschis la BCR, Titular Salvati Copiii.

Sau chiar şi prin paypal, dacă vă e mai uşor, că 2 euro chiar nu reprezintă nimic.





Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.