Anul trecut am avut un gigant brad natural, luat de la ciorile din Obor cu vreo 300 de lei. Alături era o pepinieră de aia oficială, unde găseai cu 100 de lei, doar că arătau ca Apostol Bologa în Pădurea Spânzuraților, prin urmare am ales să iau ceva mai scump, dar care să bucure copiii. Acum, sincer să fiu, am vaga impresie că pe copii i-a durut fix în cur din ce era făcut bradul, pe ei îi interesau globurile, luminițele, jucăriile și de ce nu avem bomboane de brad cum are colega Mara de la grădiniță.

Ce m-a enervat a fost că nu am avut unde să îl arunc, după 15 ianuarie, când l-am despodobit. Gunoierii nu voiau să îl ia, tractorașele alea care le culegeau după revelion nu mai treceau, pur și simplu am stat cu parul în curte până am găsit un amărât care l-au luat pentru pus pe foc. Oarecum rugat și ăla.

Așa cum mai spuneam, decizia mea de a alege un model sau altul nu are nicio legătură cu natura și prezervarea ei. Brazii aceștia sunt de pepinieră, sunt special crescuți pentru asta, nu sunt tăiați haotic. Iar argumentul cu hoții care taie aiurea pentru că există cumpărători mă asă rece. Schweighofer Industrie a decopertat jumătate din pădurile româniei, folosind lemn furat la construcția de mobilă și alte produse reziduale de lemn, nu am văzut pe nimeni să nu mai cumpere mobilă de la ei. Și sunt sigur că brazii mei sunt o pagubă mult mai mică.

Prin urmare, având în vedere că acum m-am retras la casa mea, care e apartament, ce să iau? Artifical sau natural? Un argument în favoarea unuia artificial ar fi că, dacă dau 400 de lei pe un artificial, în 2 ani deja mi-am amortizat investiția și trec pe plus, față de unul natural.

brad

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.